Foto

Farmářské trhy č. 7 a Doudlebský plenér č. 5

10/07/17

Foto

V neděli 16. 7. vás zveme nejen na tradiční řemeslné a farmářské trhy (tentokrát s muzikou: dopoledne dechovka, odpoledne harmonikář!), ale také na vernisáž obrazů účastníků již pátého mezinárodního setkání výtvarníků "Doudlebský plenér". Na viděnou!

Farmářské trhy patří ke koloritu našeho zámku jako malá ručička hodinek k té velké. A stejně jako stroje hodinové i my držíme přesný rytmus odtikávání času. Náš "tržní orloj" odbíjí vždy v půlce měsíce, respektive v neděli, která je polovině kalendářního měsíce nejblíže. Tentokrát to vyšlo téměř přesně: řemeslné a farmářské stánky vypučí v zámeckém areálu v neděli 16. července, od 9 do 15 hodin.

Na své si tentokrát přijdou nejen fanoušci poctivých farmářů, výrobců a pěstitelů, ale také milovníci kreativních múz. Pro fajnšmekry hudební tu máme potěšení hned dvojité: dopoledne nám zpestří vystoupení dechovky, odpoledne pak bude mezi přítomnými korzovat oblíbený hramonikář Míra.

No a přátele umění výtvarného zase potěší výstava děl již pátého Doudlebského plenéru. Každé dva roky u nás s radostí hostíme výtvarníky z Čech, Moravy a Slovenska, letos poprvé se k nim přidají i kolegové z Polska. Od 13. 7. budou všichni pilně na různých místech Doudleb (v zámku, podzámčí, u řeky, v lese, ve městě, u splavu, zkrátka jak a kde komu libo) veřejně tvořit a v neděli 16. 7. (v 10:00) vám své práce představí.

Na vernisáž obrazů, prázdninový tržní rej, ale i třeba na prohlídku zámeckých interiérů, exkurzi do Babiččina dvorečku nebo průzkum exponátů Přírodovědné expozice vás srdečně zveme a budeme se těšit na viděnou. Počasí i občerstvení zajištěno.

001002003004005006007008