Foto

Jiří Černý: Karel Zich

29/09/17

Foto

Další z poslechových pořadů publicisty a moderátora Jiřího Černého bude věnován tvorbě zpěváka Karla Zicha. Vsadíte se, že se opět dozvíte, co jste ještě netušili a uslyšíte něco nového? Jiří Černý to neumí jinak. Čtvrtek 5. 10. od 18:00 hod.


To, že se Karlu Zichovi přezdívalo mimo jiné "český Elvis", je poměrně známá věc. Ale tušili jste například, že byl vystudovaným doktorem filozofie?

Člen legendárního Sprituál Kvintetu, odkud vzešel a kam se zase po letech vrátil, nepřeslechnutelný "majitel" mnoha hitů, bez kterých by rádio (nejen) v 80. letech rozhodně nebylo taková "Paráda", autor filmové hudby, skladatel i interpret plejády slavných duetů (Petra Janů, Lenka Filipová, Pavel Bobek,...) a umělec, který prodal více než milion desek. To vše a ještě mnohem více je - i když bychom měli správně říkat "byl", tak zkrátka "JE" - Karel Zich, jeden z nejmedovějších hlasů, které jsme tu kdy měli.

Tak jako jeho jedinečný vokál dokázal jít "pod kůži", do patřičné hloubky jeho kariéry, tvorby a přístupu k muzice se během svého pořadu vydá i Jiří Černý.

Lepšího průvodce si nemůžeme přát. Bude to opět zážitek. Tak jako minule a předtím a předtím a předtím či ještě předtím. Anebo jako tenkrát. Nebo tehdy.

Sraz ve čtvrtek 5. října v 18:00 hod. (slovy: v šest odpoledne).
Na viděnou, na slyšenou!

001