Foto

Křest knihy: Ladislav Miček - Světem českých rybníků (Čechy)

02/10/24

Foto

Ve čtvrtek 24. 10. proběhne v Zrcadlovém sále doudlebského zámku křest nové knihy Ladislava Mičeka SVĚTEM ČESKÝCH RYBNÍKŮ – ČECHY. Jedná se o druhou část volné „rybniční trilogie“. První část, nazvaná SVĚTEM ČESKÝCH RYBNÍKŮ, vyšla v roce 2020, kvůli covidové epidemii však nemohla být řádně pokřtěna, a proto ji při této příležitosti pokřtíme dodatečně také, i když je téměř vyprodaná. Začínáme v 17:30 hod., vstup volný.

A proč se knihy pojednávající o rybnících budou křtít právě na zámku v Doudlebách? To vám rádi prozradíme, pokud se naší malé slavnosti zúčastníte. Jisté je, že Bubnové měli (a mají) rybníky ve velké oblibě. Že by možná tedy byla o některých konkrétních řeč? Uvidíme.

Obě zmíněné knihy bude možné na místě zakoupit, stejně jako některé další od téhož autora. Ten se, jako vášnivý milovník historie, ve svém díle zabýval mj. i životopisem válečníka a diplomata Jana z Bubna, který je také důležitou postavou jeho historického románu Ještě nenadešel čas.

Bližší informace k programu křtu přineseme v nejbližších dnech, ve hře je možná i jedno malé hudební překvapení. A protože se pomalu blíží začátek nového roku, kromě knih o rybnících představí autor a nakladatel Ladislav Miček také v pořadí již šestý kalendář z oblíbené série České rybníky. Tentokrát (jak jinak) s názvem ČESKÉ RYBNÍKY 2025.

Těšíme se s ním i s vámi na viděnou!

001